Bosfietsen

Fietsen in de winter

Je kunt in de winter natuurlijk door blijven knallen op je racefiets.  Als je niet wekelijks je kostbare karretje wilt schoonspuiten en het binnenfietsen (Zwiften of spinnen) te weinig voldoening geeft dan is er een prachtig alternatief: Bosfietsen!

Sinds jaar en dag zijn er binnen onze club een aantal liefhebbers van atb-en, bij Ledig Erf ook wel wat toepasselijker bosfietsen genoemd. Inmiddels is gravel biken, al of niet met een speciale gravelbike, behoorlijk populair geworden. Voor het gemak schaar ik die categorie onder de bredere term Bosfietsen.

Bosfietsen doe je dus met een bosfiets (gravelbike, mountainbike, fatbike of crossbike).

We trekken er in de weekenden op uit om deel te nemen aan een georganiseerde toertocht (ntfu), meestal op Veluwe of Utrechtse Heuvelrug, of spreken af om een of meerdere vaste routes in de regio te rijden. Eind november en begin maart gaan we een weekend op pad voor wat uitdagender werk in Ardennen of Eifel. Het niveau is voor iedereen, ervaren en technisch begenadigd tot sportief maar onervaren.

We houden elkaar op de hoogte van georganiseerde en niet-georganiseerde tochten via een whatsapp-groep. Ben je geïnteresseerd en wil je ook bij de appgroep, stuur dan een mailtje naar fietsclubledigerf@gmail.com.

Reacties zijn gesloten.