Lid worden & een keertje meefietsen

Regelmatig bereikt ons de vraag of men een keertje mee kan fietsen. Dat kan natuurlijk! Als je een keer mee wilt fietsen moet je gewoon om 13.00 op het Ledig Erf zijn op zondag, dan wijst het zich wel. Zoals elders (zie ‘De Route’) beschreven, fietsen we normaliter in drie groepen: A, B en C. De laatsten die vertrekken (groep C), rijden het langzaamst.

Je hoeft je niet speciaal bij iemand te melden.  Informeer gewoon bij een willekeurig persoon even hoe of wat, zeker de mensen in een Ledig Erf tenue weten wel hoe een en ander reilt en zeilt. Er is geen aparte vrouwengroep: mannen en vrouwen rijden gewoon samen met elkaar op. Let bij het rijden in een groep wel op de veiligheid van de groep en van jezelf: het is verstandig (maar niet verplicht) om een helm te dragen. We hebben een aantal waarschuwingskreten voor tegemoetkomend en achteropkomend verkeer. Zorg dat je zelf en je fiets de rit aankan en je weer veilig thuiskomt. Breng anderen en jezelf niet in gevaar. We rijden van ongeveer half maart tot eind oktober, maar ook daarbuiten zijn er altijd wel liefhebbers. En na afloop is er voor wie dat wil ´voor snel herstel´ een gezellig terras met heerlijke biertjes. Meerijden is op eigen risico.

Daarnaast starten we per in april weer met de maandagavond fietsgroep voor beginnende fietsers gedoopt: Ga toch fietsen. Klik hier voor meer informatie.

Lid worden
Wanneer het meefietsen na een paar keer bevalt, kun je lid worden. Contributie is € 15,- per jaar, over te maken rekeningnummer NL62 INGB 0000 7669 50 t.n.v. Fietsclub Ledig Erf Utrecht. Je ontvangt dan het clubblad, en aankondigingen van de fietsclub over clubactiviteiten (middels de nieuwsbrieven en de website), en fietst een heel jaar met plezier ´wit´ voor weinig geld.

Meerijden is altijd op eigen risico. 
We raden verder aan een NFTU-lidmaatschap af te sluiten. Zo stap je goed verzekerd op de fiets. Kijk voor meer informatie op de website van de Nederlandse Toer Fiets Unie.

Als je lid wilt worden stuur dan een mail naar fietsclub@ledigerf.net met daarin je naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum en maak de contributie over naar bovenstaande bankrekening, dan nemen we contact met je op!

Reacties zijn gesloten.