Ga Toch Fietsen: maandagavond fietsgroep

English

Doelgroep en aanpak

De ‘Ga Toch Fietsen‘-maandagavondgroep is bedoeld voor beginnende fietsers. Iedereen is welkom, jong en oud, en het motto is: samen uit, samen thuis!

Tijdens de tochten van 25 tot 65 km leer je rijden in een groep, ontdek je leuke routes rondom Utrecht en werk je aan je conditie en basistechniek (trapfrequentie, schakelen etc). De afstanden breiden we geleidelijk uit, afhankelijk van de hoeveelheid daglicht en de opgebouwde conditie. In de diverse tochten gaan we aandacht besteden aan de volgende vaardigheden:

  1. Materiaalonderhoud
  2. Communicatie binnen de groep tijdens de rit
  3. Rijden in waaiers
  4. Bochtentechniek
  5. Klimmen en dalen

Er wordt, afhankelijk van het aantal aanwezigen, gereden in groepen. In ieder geval:

  • C-Groep: een groep met een gemiddelde van ca. 26-27 km/u

En bij voldoende aanwezigen en animo ook:

  • B-Groep: een groep met een gemiddelde van ca. 28-30 km/u

Advies; ga bij twijfel de eerste keer mee met de rustigste groep.

Voor een foto-impressie kijk hier!

Starttijd en -locatie

We vertrekken ’s maandags om 19:00 uur vanaf het pleintje bij café Klein Berlijn, Helling 87 Utrecht. Na afloop van de tochten gaan we, met wie dat wil, gezellig wat drinken bij café Klein Berlijn.

De eerste rit van seizoen 2024 is op 8 april. Klik hier voor alle info over De eerste GTF-rit van 2024.

Benodigdheden

Om mee te kunnen fietsen heb je uiteraard een racefiets nodig. Ook een helm is verplicht, klikschoenen zijn niet per se noodzakelijk. Vergeet niet om lampjes mee te nemen als het vroeg donker wordt! Meerijden is op eigen risico, we adviseren lid te worden van de NTFU i.v.m. de verzekeringen die zij aanbieden.

Over fietsclub Ledig Erf

Fietsclub Ledig Erf is een Utrechtse fietsclub die al meer dan 25 jaar bestaat. Met een gevarieerd ledenbestand en ieder jaar afwisselende activiteiten biedt de club voor ieder wat wils. Belangrijk is de vrijheid (er zijn geen verplichte trainingen) en de gezelligheid na afloop van het fietsen. Meerijden is de eerste keren vrijblijvend, maar als je het leuk vindt kun je lid worden van Fietsclub Ledig Erf. Dit kost slechts € 15,- per jaar.

Meedoen?

Wil je meedoen of heb je nog vragen, neem dan contact met ons op of meld je aan via: ledig.erf.gtf@gmail.com.

Tip: installeer op je smartphone de app ‘Cycl‘.Via de Cyql-app kan je de openbare ritten van fietsclub Ledig Erf bekijken, waaronder de GTF-ritten. Openbare ritten zijn te vinden op de kaart (in de app het middelste icoontje onderin het scherm, dat kompasje). We houden je via de app bovendien op de hoogte als we bv last minute besluiten een tocht af te lasten i.v.m. slechte weersomstandigheden.

Reacties zijn gesloten.