Ga Toch Fietsen: maandagavond fietsgroep

De Ga Toch Fietsen maandagavondgroep is bedoeld voor beginnende fietsers. Iedereen is welkom, jong en oud, en het motto is: samen uit, samen thuis!

Tijdens de tochten van ca. 40-65 km leer je rijden in een groep, ontdek je leuke routes rondom Utrecht en werk je aan je conditie en basistechniek (trapfrequentie, schakelen etc). De afstanden breiden we geleidelijk uit, mede afhankelijk van de hoeveelheid daglicht. In de diverse tochten gaan we aandacht besteden aan de volgende vaardigheden:

  1. Materiaalonderhoud
  2. Communicatie binnen de groep tijdens de rit
  3. Rijden in waaiers
  4. Bochtentechniek
  5. Klimmen en dalen

Er wordt gereden in 2 groepen:

  • Groep B: een groep met een gemiddelde van ca. 28-30 km/u
  • Groep C: een groep met een gemiddelde van ca. 26-27 km/u

Wij adviseren; ga bij twijfel de eerste keer mee met de rustigste groep.
Na afloop van de tochten gaan we, met wie dat wil, gezellig wat drinken bij Café Klein Berlijn op de Helling.

We vertrekken ’s maandags om 19:00 uur vanaf het Ledig Erf bij het beeld de Tourrenners. Voor een foto impressie kijk hier!

Om mee te kunnen fietsen heb je uiteraard een racefiets nodig. Ook een helm is verplicht, klikschoenen zijn niet per se noodzakelijk. Vergeet niet om lampjes mee te nemen als het vroeg donker wordt! Meerijden is op eigen risico, we adviseren lid te worden van de NTFU i.v.m. de verzekeringen die zij aanbieden.

Fietsclub Ledig Erf is een Utrechtse fietsclub die al meer dan 25 jaar bestaat. Met een gevarieerd ledenbestand en ieder jaar afwisselende activiteiten biedt de club voor ieder wat wils. Belangrijk is de vrijheid (er zijn geen verplichte trainingen) en de gezelligheid na afloop van het fietsen. Meerijden is de eerste keren vrijblijvend, maar als je het leuk vindt kun je lid worden van Fietsclub Ledig Erf. Dit kost slechts € 15,- per jaar.

Wil je meedoen of heb je nog vragen, neem dan contact met ons op of meld je aan via: ledig.erf.gtf@gmail.com
Dan houden we je op de hoogte, ook als we bv last minute besluiten een tocht af te lasten i.v.m. bijvoorbeeld slechte weersomstandigheden.

Reacties zijn gesloten.