Ledig erf seizoensopening 2021

Weer of geen weer, corona niets kan de befaamde Ledig Erf seizoen opening stoppen. Uiteraard werden er concessies gedaan maar op 16 mei jongstleden was het zover. De opening zou dit jaar zonder mystery guest plaatsvinden maar er zou wel bananengebak aanwezig zijn en uiteraard zou het rondje Ledig Erf gefietst worden.

“Zoom sessie” mede tot stand gekomen door Joost van Waert

De start vond plaats op het parkeerterrein van sportpark Koningsweg en er zou in paren gefietst worden. Op de dag zelf was de weersvoorspelling op zijn zachts gezegd niet echt best, eerlijk gezegd was het huilen met de pet op. Ochtends regende het dus ook afmeldingen maar toch waren er gelukkig ook genoeg diehards over die het stiekem tof vinden om door de regen te ploegen, de bikkels.

Na een enorme hoosbui starten de eerste 2 deelnemers voor een heroïsche tocht. Hierna startte elke 5 minuten een volgend koppel. Er werden door de voorzitter wat bidons uitgedeeld en er werd ook vrienden gemaakt met de politie. Ook werd er contributie geïnd en kwamen er veel leden langs voor een praatje en de fietsers aan te moedigen.

Aan de noordkant werden de deelnemers vervolgens opgewacht door een bestuurslid en de ex-voorzitter met bananengebak en koffie of thee. Bij deze verzorgingspost was het soms een drukke bedoeling maar was het ook erg gezellig. Ook hier kwamen nog wat vakantiegangers en andere bekenden langs.

Na afloop van het rondje is er zelfs door enkele leden een alcoholische versnapering genuttigd bij klein Berlijn. Op een enkele bui na heeft iedereen hoegenaamd droog kunnen fietsen en was de opening geslaagd.

Reacties zijn gesloten.