Ga toch fietsen: maandagavond fietsgroep

De Ga Toch Fietsen maandagavondgroep is bedoeld voor beginnende fietsers. Iedereen is welkom, dames én heren, en het motto is: samen uit, samen thuis!

Tijdens de tochten van ca. 40-65 km leer je rijden in een groep, ontdek je leuke routes rondom Utrecht en werk je aan je conditie en basistechniek (trapfrequentie, schakelen etc). De afstanden breiden we geleidelijk uit, mede afhankelijk van de hoeveelheid daglicht. Latere instappers moeten dus rekening houden met het feit dat de afstanden dan al weer wat langer zijn dan in april, ook bij de langzaamste groep.

Er wordt gereden in 2 groepen:
-Groep B een groep met een gemiddelde van ca. 29-30 km
-en Groep C: met ca. 26-27 km gemiddeld.
Wij adviseren ga bij twijfel mee met de rustigste groep de eerste keer.
Na afloop van de tochten kunnen diegene die dat willen nog gezellig wat met elkaar drinken in Café Ledig Erf.

We vertrekken maandag om 19 uur vanaf het Ledig Erf: zie hieronder en de kalender voor de data. Onderdeel van de tochten is om rond de langste dag, het hele Ledig Erf rondje van 78 km helemaal met elkaar te fietsen. Voor een foto impressie kijk hier!

Om mee te kunnen fietsen heb je uiteraard een racefiets nodig. Ook een helm is verplicht, klikschoenen zijn niet per se noodzakelijk. Meerijden is op eigen risico, we adviseren bij de NTFU lid te worden ivm de verzekeringen die zij aanbieden.

Fietsclub Ledig Erf is een Utrechtse fietsclub die al 25 jaar bestaat. Met een gevarieerd ledenbestand en ieder jaar afwisselende activiteiten biedt de club voor ieder wat wils. Belangrijk is de vrijheid (er zijn geen verplichte trainingen) en de gezelligheid na afloop van het fietsen. Meerijden is de eerste keren vrijblijvend, maar als je het leuk vindt kun je lid worden van Fietsclub Ledig Erf. Dit kost slechts € 15,- per jaar.

Wil je meedoen of heb je nog vragen neem dan contact met ons op of meld je aan via: Ledig.Erf.GTF@gmail.com
Sowieso houden we je via de GTF mailinglist dan op de hoogte, ook als we bv last minute besluiten een tocht af te lasten. Daarnaast is het handig lid te worden van de Ledig Erf GTF Facebook groep.

fg ac IMG-20140414-WA0009fg zz GTF 3 juni BIMG-20150111-WA0000

Comments are closed.