Lekker langs de Lek, door Eltjo Keijer

Na vijf jaar wonen in Utrecht en een groeiende fietsenthousiasme leer ik steeds meer mooie rondjes kennen voor leuke tochtjes op een avond of in het weekend. Via Strava zie ik bij anderen ook leuke routes die ik nog niet ken en er is in de buurt nog veel te ontdekken. Voor beginnende fietsers zal dit zeker gelden. Het leek mij leuk als we routes met elkaar gaan delen. Dit willen we doen in de vorm van een doorgeefstokje maar mocht je niet kunnen wachten en je dat verdomde stokje steeds maar niet in handen krijgt…. dan kun je de route naar mij mailen en zorgen dat we deze op de site plaatsen.

Hopen dat we op deze wijze van en voor ieder een mooi scala aan rondje krijgen van verschillende lengtes en windrichtingen op deze te ontdekken. Het stokje geef ik door aan Daan van Buren. Gezien de trainingsarbeid van hem in januari heeft ie genoeg tochtjes voorradig.

Lekker langs de Lek:

Mijn favoriete trainingsrondje gaat Lekker langs de Lek. Vanuit huis bij Nieuwegein de brug over en dan lekker slingerend over de Lekdijk richting Nieuwpoort. Om een mooie zomeravond of in de ochtend is het genieten van de uiterwaarden. Als je het rondje rijdt in deze richting is er ook verkeer van rechts. Met een flinke zuidwester kan het een pittig rondje zijn maar op de terugweg vanuit Schoonhoven wordt je weer naar huis gedragen. Denk trouwens even aan 65 cent voor het pondje.

 

Reacties zijn gesloten.