Utrecht – Parijs – Utrecht (UPU)

Utrecht Parijs Utrecht 2015

Een tocht over 1000 km van Utrecht naar Parijs en weer terug. Georganiseerd in verband met de start van de Tour de France in Utrecht in het weekend van 4 & 5 juli 2015. UPU wordt voorafgaande aan deze tourstart verreden en zal op zondag 28 juni van start gaan.

UPU kan op twee manieren verreden worden, de tour en de race.

Met de tour overbruggen we de afstand in 4 dagen tijd en wordt er onderweg overnacht in jeugdherbergen/ budgethotels in Mons en Parijs. De deelnemers rijden in pelotons volgens het ‘samen uit- samen thuis’ principe. Voor de route wordt een gpx file beschikbaat gesteld. Er wordt gestart om 8.00 ’s ochtends en naar verwachting wordt dan ’s avonds tussen 7 en 8 uur de plek van bestemming bereikt. Er wordt gezamenlijk gegeten en daarna is nog wat tijd voor sociaal samen zijn. Bij terugkomst in Utrecht wordt op woensdagavond een welkom-terug pasta-party georganiseerd. De deelnemer ontvangen naast een geweldige en historische fietservaring een uniek wielershirt die speciaal voor deze tocht ontworpen wordt.

Bij de race is het de bedoeling dat de deelnemes op eigen gelegenheid en volgens een zelf bepaalde route de afstand Utrecht Parijs Utrecht afleggen. Vooraf worden coördinaten opgegeven van te passeren controlepunten. Deelnemers dienen te bewijzen dat zij deze punten hebben gepasseerd. Voor de race gelden dezelfde regels die ook gelden bij de ‘Transcontinantal race’:

1. Riders must ride from the start point to the finish point and visit all mandatory controls en-route.

2. 3rd party support is prohibited. All food, drink and equipment must be carried by the rider or acquired en-route.

3. Drafting is prohibited.

4. All forward land travel must be human powered.

5. Ferries are permitted for expedient coast to coast travel, by approval of the Race Director.

6. Riders are responsible for maintaining positional updates and evidence thereof.

7. More than 3 days of inactivity without contact will be deemed a scratch.

8. No Helmet, No Insurance, No Ride.

9. It is the rider’s responsibility to know and observe local laws.

10. Riders must act in the spirit of self sufficiency and equal opportunity for all racers.

De winnaar van de race is degene die de afstand Utrecht Parijs Utrecht in de snelste tijd aflegt. Hij of zij verdient eeuwige roem, in elk geval in de Ledig Erf analen, en wordt op de welkom-terug pasta party op woensdagavond 1 juli gehuldigd. Alle deelnemers aan de race ontvangen naast het UPU shirt ook een herinneringsmedaille.

Utrecht Parijs Utrecht is geen professioneel georganiseerde reis. Fietsclub Ledig Erf, noch privépersonen die betrokken zijn bij de organisatie van de tocht kunnen enige aansprakelijkheid aanvaarden. Deelname aan de tocht is een individuele keuze en geheel voor eigen risico. Er wordt gefietst op de openbare weg, het parcours is niet afgezet, de lokale verkeersregels moeten eerbiedigd worden. Deze regels gelden uitdrukkelijk ook voor de “race”. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij beschikken over een persoonlijke aansprakelijkheid- en een reisverzekering.

Aanmelden kan door middel van het invullen en onderteken van het deelname formulier: http://bunkerQ.nl/UPU_deelnameformulier.pdf

Deelname is definitief na ontvangst van de op het deelnameformulier vermelde kosten.

Reacties zijn gesloten.