Utrechts Kampioenschap Tijdrijden 2016

Na de succesvolle eerste editie op ’t Lint vindt op zondag 28 augustus 2016 opnieuw het Utrechts Kampioenschap Tijdrijden plaats. Een individuele tijdrit van 13,5 kilometer vanaf de Plofsluis in Nieuwegein. Wie kroont zich tot de Utrechtse kampioen(e) van het tijdrijden?

Parcours
De organisatie wilde wielerliefhebbers een mooi en uitdagend parcours bieden in de buurt van de stad Utrecht. En dat is gelukt! Deelnemers krijgen de unieke kans om op volle kracht over het Sluispad en de prachtige Lekdijk te denderen. Maar niet ongestraft: de laatste 4 kilometers gaan over de klinkers van de beruchte Kanaaldijk Zuid. Een afwisselende ronde van 13,5 kilometer met mooie uitzichten en alle gelegenheid om je leeg te fietsen. Bij de Plofsluis wordt een sfeervol start- en finishplein ingericht.

Een Utrechts kampioenschap, voor iedereen
Het UKT is een officiƫle wedstrijd van de KNWU. Er is een wedstrijd voor licentiehouders en een Funklasse voor wielrenners zonder licentie. Iedereen die het leuk vindt kan dus meedoen. Ook enthousiastelingen zonder tijdritfiets en -ervaring. In totaal kunnen we maximaal 180 deelnemers laten starten.

Het is een open kampioenschap dus je hoeft niet uit Utrecht te komen. Wel hebben deelnemers uit de provincie Utrecht t/m 24 juli voorrang, indien een categorie aan zijn maximale aantal deelnemers zit. Daarna worden inschrijving in volgorde van binnenkomst behandeld.

We hebben dit jaar een primeur: de strijd om de snelste Utrechter. Zowel bij de licentiehouders als in de Funklasse is er een ereprijs voor de snelste heer en dame uit de provincie Utrecht.

Aanmelden
Aanmelden kan via www.rondevandemaliebaan.com. Deelnemers zonder licentie kunnen zich op deze website ook daadwerkelijk aanmelden. Licentiehouders kunnen terecht op de website van de KNWU.

Reacties zijn gesloten.