Woensdagavond Koers!

Woensdagavond Koers!

‘Woensdagavond Koers!’ is de naam van de Whatsapp-groep voor degenen die op woensdagavond om 19.00 een trainingsrondje willen doen.

De route wordt kort samengevat Ruiterberg-Hoogstraat-Ruiterberg genoemd, ca. 55km, en kan als de dagen langer of korter worden makkelijk aangepast worden. Het tempo van de Woensdagavond Koers-groep is gemiddeld 30-34 km/h inclusief een paar klimmetjes op de Utrechtse Heuvelrug (naarmate het seizoen vordert loopt de snelheid op). Dit betekent dus dat op de rechte stukken ruim boven 35km/h wordt gereden. In principe wordt er iedere woensdag gekoerst als daglicht het toestaat (april-september). Het enige waar de Whatsapp-groep voor wordt gebruikt is om op rustige tijden in het seizoen te checken of er mensen gaan die avond. Bijvoorbeeld bij kans op regen kan de opkomst tegenvallen. Mocht het iets te hard voor je gaan dan kun je het lusje in de route overslaan en op de Maarnse Grintweg wachten op de rest.

Een half uur eerder start de A-groep die wel een tandje harder gaat. Het idee is dat snelle renners die de boot gemist hebben om 18.30 of er halverwege afvlogen en dan aanhaken met de 19.00u-groep de tempo’s van deze groep respecteren en de boel niet op een hoop rijden.

Wil je je aanmelden voor de WhatsApp-groep dan kun je een mailtje met je telefoonnummer sturen. Mail adres: fietsclubledigerf@gmail.com

Om mee te rijden kun je zonder aankondiging aansluiten om 19.00 op de Koningsweg.

Na afloop wordt er vaak op het terras geëvalueerd onder het genot van een drankje.

Reacties zijn gesloten.